Tervezés

Balatoni nyaraló átalakítás

Balatoni nyaraló átalakításának látványterve.

g3344

Hollókői vár

Folyamatos közel 40 éven átívelő munkánk a Hollókői vár rekonstrukciója. Egyszerűen felemelő élmény a várban és a faluban sétálni.

 

Szálloda

Saját ingatlanjaink közül az egyik irodaházunkból részben szállodát alakítottunk ki, melynek terveit is saját csapatunk készítette el. Érdekes kihívásokkal szembesültünk, amiket szerencsésen sikerült megoldanunk. Nagyon élvezetes volt látni miként alakulnak át a meglévő funkciók és telnek meg élettel. Az épületünk a Lónyay utca 31. szám alatt található.

 

Parasztház átalakítása

Tervező cégünk egyik büszkesége, egy Balatonfelvidéki parasztház átalakítása volt. Az épület Kővágóörs falubírójáé volt, amit családunk közel 35 éve vett meg. A gyermekkorunk szinte minden nyara és hétvégéje e ház építésével telt, de csak most lett belőle igazi gyöngyszem. Az épület terveit a mérnöki szolgáltatásokat végző cégünk készítette Kremnicsán Ilona vezetésével, a kivitelezést családi jóbarátunk vezetésével, Kerner Gáborral végeztük el, aki lelkes műemlékvédő és szakértő. A ház érdekessége, hogy a régi kiadású Új Magyar Lexikonban ez az épület van lefényképezve, mint tipikus Balatonfelvidéki tornácos, nádfedeles parasztház. Az épület agyagba rakott helyifejtésű vöröskőből épült, méteres vastagságú főfalakkal, ami olyan jó szigetelést biztosít, hogy nem igényel mesterséges hűtést a nyári hőségek idején.

 

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑